Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-08-2023 16:04

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ

H Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υπουργός σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είχαμε σήμερα συνάντηση με την ΠΟΕΔ για θέματα που αφορούν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο κοινός στόχος είναι να έχουμε μια ομαλή έναρξη και στη συνέχεια βεβαίως τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη σχολική χρονιά που αρχίζει.

Να αναφέρω ότι η συνάντησή μας ήταν πολύ εποικοδομητική, σε ένα πολύ θετικό κλίμα, στο πλαίσιο της οποίας κατατέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί και έγινε συζήτηση στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων και ερευνητικών δεδομένων.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι προχωράμε πολύ καλά στα θέματα της στελέχωσης, των βιβλίων, στα κτηριολογικά θέματα, που αφορούν σε βελτιώσεις και επεκτάσεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Συζητήσαμε, επίσης, το θέμα της βίας και της παραβατικότητας, όπως και για τα νέα προγράμματα που εντάσσονται στη Δημοτική Εκπαίδευση, με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Αναφερθήκαμε, επίσης, σε προκλήσεις, όπως, για παράδειγμα, το χρόνιο ζήτημα των κλιματιστικών, για το οποίο έχουμε δώσει εδώ και καιρό το στίγμα μας. Είναι πρόθεση της Κυβέρνησης, πρόθεση του Υπουργείου μας να βοηθήσει, να στηρίξει και πρακτικά, ώστε να αρχίσει η εγκατάσταση των κλιματιστικών στο επόμενο διάστημα στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία κριτήρια βεβαίως άπτονται θεμάτων ασφάλειας. Άρα πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και με αυτό ως δεδομένο και με συγκεκριμένο Οδηγό, ο οποίος θα σταλεί στις Σχολικές Εφορείες, ξεκινάμε από τους επόμενους μήνες και την εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, παρόλο που έχουν ήδη τοποθετηθεί αρκετά κλιματιστικά σε άλλες αίθουσες του σχολικού χώρου.

Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Τονίσαμε ότι η παραπληροφόρηση που γίνεται, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τονίζω ξανά ότι δεν αλλάζει τίποτα στη Δημοτική Εκπαίδευση. Ειδικά στην Προδημοτική και τη Δημοτική Εκπαίδευση συνεχίζουμε το μάθημα κανονικά. Πρόκειται για μια ενότητα στο μάθημα Αγωγή Ζωής, η οποία διδάσκεται όπως ακριβώς διδασκόταν τα τελευταία 12 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα, με στόχο την αυτοπροστασία των παιδιών μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω τη διάθεσή μας για συνεχή διάλογο, για συνεχή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την ειλικρινή πρόθεσή μας για συζήτηση πολλών ζητημάτων που αφορούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Γιατί ο στόχος είναι η ομαλότητα στην εκπαίδευση, η ηρεμία στην εκπαίδευση, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να έχουν αυτό που τους αξίζει, το δικαίωμα για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.

ΙΠ