Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-08-2023 15:56

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή αιτήσεων για το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης της Εντός των Τειχών Πόλης της Λευκωσίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η δυνατότητα για υποβολή αιτήσεων για το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης της Εντός των Τειχών Πόλης της Λευκωσίας.  

Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, με απώτερο σκοπό την αναβίωση, κοινωνική και οικονομική αναβάθμισή της.

Η ενίσχυση ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης για απόκτηση κατοικίας, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000. Στο πλαίσιο του Σχεδίου, ορίζονται τα ανώτατα όρια ενίσχυσης (50% συνολικής δαπάνης), τα οποία κυμαίνονται από €35.000 μέχρι €70.000, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Το Σχέδιο θα παραμείνει  ανοικτό μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2025 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας και ως ημερομηνία παραλαβής λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης, η οποία καταχωρείται για σκοπούς κατάταξης σε σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στον ακόλουθο σύνδεσμο www.bit.ly/3Yyh966 ή να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα τηλέφωνα 22804201, 22804120 και 22867612.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πρόσφατα έχει δημοσιοποιηθεί και η δεύτερη προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στην Εντός των Τειχών Πόλη της Λευκωσίας, ενώ σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση για τη δεύτερη προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες. Για περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια για την Ανάπλαση και την Αναζωογόνηση της εντός των Τειχών Λευκωσίας πατήστε εδώ.   

ΕΦυς/ΣΧ