Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-08-2023 12:55

Σύσκεψη για το θέμα της Πολυφαρμακίας υπό την προεδρία της Υπουργού Υγείας

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το θέμα της Πολυφαρμακίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, συζητήθηκε η ετοιμασία ενημερωτικής εκστρατείας για το θέμα της Πολυφαρμακίας. Η Πολυφαρμακία είναι η χρήση πολλαπλών φαρμάκων ή περισσότερων απ' ό,τι είναι ιατρικώς απαραίτητο.

Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει ενημέρωση του πληθυσμού για τους κινδύνους που πιθανόν να ελλοχεύουν από τη συχνή και ταυτόχρονη χρήση πολλών φαρμάκων, ειδικότερα από άτομα τρίτης ηλικίας. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και η πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων προς τους επαγγελματίες υγείας.

Όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς, το φαινόμενο της Πολυφαρμακίας παρατηρείται πολύ συχνά στους ηλικιωμένους με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο αλληλεπίδρασης και παρενεργειών.

Το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει με πρόσθετες δράσεις που αφορούν στην υγεία των ηλικιωμένων με στόχο την περαιτέρω στήριξη της τρίτης ηλικίας.

(ΔΚ)