Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2018 16:51

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Δημοκρατικού Kόμματος, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επαφή με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. «Είμαι βέβαιος ότι η διαβούλευση και η συνεννόηση θα συνεχιστεί και στο μέλλον, ούτως ώστε να φτάσουμε στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις και στην εφαρμογή των καλύτερων δυνατών πολιτικών στα θέματα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος», επισήμανε ο Υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης. «Είμαστε στη διάθεση του Υπουργού για να αναπτύξουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τον τομέα της γεωργίας και θα προστατέψουν το περιβάλλον», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Καδής παρουσίασε στον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΔΗΚΟ τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Υπουργείο του, τις πολιτικές που υλοποιούνται ή αναμένεται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον καθώς και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον γεωργικό τομέα που βρίσκονται σε εξέλιξη.  Ο κ. Καδής ενημέρωσε, επίσης, και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος, σημειώνοντας ότι αυτό επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα τον τομέα της γεωργίας.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στην υπό εξέλιξη προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος διαχείρισης των αποβλήτων στον τόπο μας, τονίζοντας ότι στις προσπάθειες για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, απαιτείται διαβούλευση, συναίνεση και συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.  «Σε αυτό το πλαίσιο, είδαμε μια θετική αντιμετώπιση από το ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρό του», σημείωσε ο κ. Καδής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε ότι θα στηρίξει εκείνες τις μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες που θα πετύχουν τους κοινούς στόχους της ενίσχυσης του τομέα της γεωργίας και της αντιμετώπισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που λειτουργούν σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας. Θα στηρίξουμε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τους γεωργούς και τη γεωργία και θα είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου, έτσι ώστε να βρούμε τους τρόπους να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος ενώ, παράλληλα, θα πετυχαίνουμε την απαραίτητη ισορροπία της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης.

---------------------------

ΜΑΚ/ΕΙ