Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2023 11:05

Ανακοίνωση Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού σε συνεδρίασή της ημερομηνίας 24/10/2023  ανακοινώνει τα πιο κάτω:

1)    ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 07/10/2023

Αποφάσισε να ακυρώσει την προηγούμενη της απόφαση, να μην ασχοληθεί με τον αγώνα  ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΖ Ζακακίου, και στη βάση δύο εκθέσεων οι οποίες στάληκαν από την ULIS (United Lotteries for Integrity in Sports) Monitoring Platform, να διερευνήσει τον αγώνα. Προς τούτο θα διορίσει Ερευνώντα Λειτουργό.

2)     ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 28/10/2023

Έχει λάβει κίτρινη προειδοποίηση (yellow alert) για τον πιο πάνω αγώνα, ο οποίος θα γίνει στις 28/10/2023.

3)     ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

Αποφάσισε να διορίσει Ερευνώντα Λειτουργό στη βάση γεγονότων που προέκυψαν από το τελευταίο πόρισμα σε σχέση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Σκοποβολής για θέματα που αφορούν στη χειραγώγηση αγώνων και το ασυμβίβαστο. Ερευνών λειτουργός ορίστηκε ο κ. Ανδρέας Ζωνιάς.

4)    ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 180(Ι)/2017.

Αποφάσισε, μετά από ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Εσωτερικών, να εξετάσει τον πίνακα των Σωματείων, τα οποία είναι 600 (αφαιρουμένων όσων έχουν διαγραφεί) κατά πόσον στην περίπτωσή τους εφαρμόζεται το άρθρο 14 του Νόμου 180(Ι)/2017.

5)    ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ / ΜΑΡΙΝΑ ΑΖΙΝΟΥ

Αποφάσισε να ζητήσει από τους Ερευνώντες Λειτουργούς, οι οποίοι ήδη είναι διορισμένοι για να εξετάσουν θέματα που αφορούν στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο, να εξετάσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την καταγγελία της ανήλικης αθλήτριας Μαρίνας Άζινου, λαμβανομένου υπόψη ότι τα γεγονότα γύρω από την υπόθεσή της είναι ικανά να επηρεάσουν την αθλητική της σταδιοδρομία.  

6)    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Αποφάσισε να διορίσει Ερευνώντα Λειτουργό ώστε να διερευνήσει ασυμβίβαστο δυνάμει του άρθρου 14 του Νόμου 180(Ι)/2017, και/ή παράνομες πρακτικές στην Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

(ΕΠ/ΣΧ)