Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-11-2023 15:29

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Κούβας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο κ. Angel Gustavo Suarez Cordero.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμοί φιλίας που διαχρονικά συνδέουν την Κύπρο και την Κούβα και εκφράστηκε η κοινή βούληση για ενδυνάμωση του διαλόγου και της συνεργασίας, ειδικότερα στο επίπεδο των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι άριστοι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών αντανακλώνται και στην πάγια στήριξη, που παρέχει η Κύπρος στο αίτημα της Κούβας για άρση του οικονοµικού, εµπορικού και χρηµατοπιστωτικού αποκλεισµού που της έχει επιβληθεί.

Ο κ. Suarez Cordero εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον λαό της Κούβας, ειδικότερα όσον αφορά τις κυρώσεις, που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της χώρας του. Σε ό,τι αφορά δε τις σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, ο κ. Suarez Cordero  ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη για τη νέα σύνθεση της Ομάδας Φιλίας Κούβας-Κύπρου στη Βουλή της Κούβας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)