Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-11-2023 17:19

Συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην 35η Σύνοδο της Συνέλευσης της Περιφέρειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας

Οι βουλευτές κ. Κωστής Ευσταθίου και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν στην Αθήνα, για να συμμετάσχουν στην 35η Σύνοδο της Συνέλευσης της Περιφέρειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας (Κ.Σ.Γ), την οποία φιλοξενεί η Βουλή των Ελλήνων, στις 5-7 Νοεμβρίου 2023.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Κ.Σ. Γαλλοφωνίας, μετά το επίσημο αίτημα, που υπέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου προς τον Πρόεδρο της Συνέλευσης κ. Francis Drouin, για συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως συνδεδεμένου μέλους, στην Κ.Σ.Γ.

Την παρούσα Σύνοδο θα απασχολήσουν οι συστημικές, ενεργειακές, οικονομικές και άλλες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την Ευρώπη, οι προκλήσεις για την δημοκρατία εν καιρώ πολέμου και οι μελλοντικές προοπτικές σε ένα κατακερματισμένο διεθνές σύστημα.

Τη Σύνοδο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωσταντίνος Τασούλας και η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Μεταξύ των ομιλητών στις θεματικές ενότητες θα είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου της Ελλάδας κ. Δημήτριος Καιρίδης και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)