Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2023 15:23

Μήνυμα του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Στόχος της σημερινής μέρας είναι η προώθηση, η υπεράσπιση και ο εορτασμός των δικαιωμάτων των παιδιών. Παράλληλα, η σημερινή μέρα αποτελεί ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματά τους μέσα από τον διάλογο, τις δράσεις, τα προγράμματα και τις εκπαιδεύσεις που θα τους επιτρέψουν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα ίδια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά πηγάζουν από το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και από τις κυρωθείσες διεθνείς συμβάσεις. Η Επίτροπος Νομοθεσίας, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συντονίζει την ετοιμασία της περιοδικής έκθεσης της Κύπρου στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών και ηγείται της κυπριακής αντιπροσωπείας για την παρουσίαση/εξέταση της έκθεσης ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των καθηκόντων του αναφορικά με τη σύνταξη νομοθεσιών που αφορούν σε παιδιά, το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας έχει ύψιστο μέλημα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών και την πιστή τήρηση της θεμελιώδους αρχής του καλύτερου συμφέροντος του παιδιού (best interest of the child). 

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού για το 2023, όπως καθορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι «Για κάθε παιδί, κάθε δικαίωμα» («For every child, every right»).

(ΕΠ/ΜΣ)

 

 

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα