Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2023 09:09

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών αναφορικά με το Συνέδριο ITU Europe & Asia-Pacific Interregional CyberDrill 2023

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και ευρύτερα για την Κυβερνοασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας η διοργάνωση της εκδήλωσης ITU Europe & Asia-Pacific Interregional CyberDrill, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 28 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου 2023, από τον οργανισμό International Telecommunication Union (ITU) στο ξενοδοχείο St Raphael στη Λεμεσό. Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενώσει την κοινότητα της κυβερνοασφάλειας και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία σε Ευρώπη και Ασία.

Την τελευταία δεκαετία η ITU διεξήγαγε 34 CyberDrills με συμμετοχή περισσότερων από 120 χωρών με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αλλά και τη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και την ανάπτυξη συζητήσεων επί των επίκαιρων ζητημάτων κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης και τη συνεισφορά προς τις Εθνικές Ομάδες Αντιμετώπισης (CSIRTs). Τα ITU CyberDrills φιλοξενούνται σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται στην Κύπρο καθώς είχε διεξαχθεί και το 2018.

Στην έναρξη του Συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας,  ο Επίτροπος Επικοινωνιών κ. Γιώργος Μιχαηλίδης και  ο Head of the ITU Office for Europe, Mr  Jaroslaw Ponder. Επίσης,  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις καθώς και ασκήσεις  στον κυβερνοχώρο οι οποίες θα αναδείξουν τον κρίσιμο ρόλο των εθνικών και άλλων σχετικών Ομάδων Αντιμετώπισης (CSIRTs), στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο και στη διαφύλαξη της υποδομής πληροφοριών ζωτικής σημασίας.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες στον κύριο χορηγό του συνέδριου Odyssey Consultants, στον χορηγό επικοινωνίας Omega Channel, στους χορηγούς Adacom Cyprus Cyber Security, Channel IT Cyprus και Guardbyte Ltd και στους υποστηρικτές A.C. Goldman Solutions, NetU Consultants Ltd και PwC Cyprus.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

(ΕΑθ/ΚΚ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα