Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-02-2024 15:00

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα, στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (επικεφαλής), τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Καυκαλιά, τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Ονούφριο Κουλλά και κ. Σάβια Ορφανίδου και το Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χρύση Παντελίδη, αναχωρεί την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα, η οποία περιλαμβάνει τη Διάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι Διασκέψεις συνδιοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και την τρέχουσα βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2024. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Δανάη Αγαθοκλέους και η Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Α’ κ. Σταυρούλα Κουσιάππα.

Στο πλαίσιο των εργασιών, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδριάσεις τριών Επιτροπών του ΕΚ, καθώς και δύο σύνοδοι της Ολομέλειας. Στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) θα συζητηθούν τα 25χρονα του ευρώ και το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) θα εξεταστούν οι τρόποι προώθησης των κοινωνικών επενδύσεων στο πλαίσιο του αναθεωρημένου πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ και ο ρόλος της ανοδικής κοινωνικής σύγκλισης υπό το φως του πληθωρισμού, των προκλήσεων χρέους και του αυξημένου κόστους ζωής. Την Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) θα απασχολήσουν τα διδάγματα σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο από την υλοποίηση του προγράμματος NextGenerationEU και η απόκριση του προϋπολογισμού της ΕΕ σε περιόδους κρίσης, καθώς και ο προϋπολογισμός σε συνάρτηση με την προοπτική διεύρυνσης της ΕΕ. Οι δύο σύνοδοι της Ολομέλειας θα πραγματευτούν τις στρατηγικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της ΕΕ και το μέλλον της ενιαίας αγοράς και της φορολογίας της ΕΕ.

Tις Διασκέψεις θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου κ. Eliane Tillieux, η Πρόεδρος της Γερουσίας του Βελγίου κ. Stephanie D'Hose, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, καθώς και αρμόδιοι Επίτροποι.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα