Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2018 12:39

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στο 7o Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Πιερ Ντε Κουμπερτέν»

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να απευθύνω και φέτος χαιρετισμό στο 7ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Πιερ Ντε Κουπερτέν», με θέμα: «Οι Ολυμπιακές Αξίες ως εκπαιδευτικό σύστημα για καλύτερη ποιότητα ζωής». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το γεγονός ότι εισηγητές στο συνέδριο είναι οι ίδιοι οι μαθητές προσδίδει ιδιαίτερη αξία στην καθιερωμένη αυτή διοργάνωση, την οποία ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Τo συνέδριο αποτελεί ουσιαστικά εργαστήριο καλλιέργειας και ανάπτυξης όλων των κομβικών δεξιοτήτων που χρειάζονται οι μαθητές του σήμερα για να αποτελέσουν τους ισχυρούς και ενεργούς πολίτες του αύριο. Δεξιοτήτων όπως η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ελεύθερη κριτική σκέψη.

Η καλλιέργεια των διαχρονικών αρχών και αξιών του ολυμπισμού, μαζί με το ήθος, την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια, που απορρέουν από την ευγενή άμιλλα, καθώς επίσης η αμοιβαία κατανόηση και συναδέλφωση των λαών για μια παγκόσμια ειρήνη, μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές για έναν καλύτερο, ποιοτικό και ειρηνικό κόσμο.

Μαθητικά συνέδρια όπως το σημερινό αποδεικνύουν έμπρακτα πως η εκπαιδευτική κοινότητα δεν περιορίζεται στην απλή εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων αλλά αντίθετα, επεκτείνει τις δράσεις της και προβληματίζεται σοβαρά για εκπαιδευτικά, επιστημονικά, κοινωνικά και ηθικά θέματα της εποχής μας, κάνοντας κοινωνούς της όλης διαδικασίας και τους μαθητές μας.

Με την ευκαιρία αυτή, υποδεχόμαστε στην Κύπρο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κάτω Τιθορέας, που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο μαθητικό αυτό συνέδριο, το οποίο διευρύνει τους ορίζοντες του, αναπτύσσοντας συνεργασίες με σχολεία της Ελλάδας. Αγαπητοί μας φίλοι καλώς μας ήρθατε και ευχόμαστε από καρδιάς να απολαύσετε την παραμονή σας εδώ.

Καταληκτικά, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία μέσα από τις δραστηριότητες της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Επιτροπής Πιερ Ντε Κουμπερτέν, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές μας να καταθέσουν τη δική τους άποψη για το αθλητικό γίγνεσθαι.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια απευθύνω επίσης σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των πέντε Λυκείων για το ενδιαφέρον και την προθυμία να συμμετέχουν στο σημερινό μαθητικό συνέδριο αλλά και να εργαστούν προκειμένου να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα τις εισηγήσεις τους.

Κηρύσσω, λοιπόν την έναρξη του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου Δικτυακών Σχολείων «Πιερ Ντε Κουμπερτέν» και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.

-----------------------
ΜΑΚ/ΑΧ