Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2024 13:19

Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες με θέμα: «Συναισθηματικές Ανάγκες των Παιδιών κατά τη Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο - Ενισχύοντας τον ρόλο της Οικογένεια

Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), στο πλαίσιο μια μεγάλης σειράς δράσεων που αφορούν στην ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, διοργανώνει την ημερίδα  "Συναισθηματικές Ανάγκες των Παιδιών κατά τη Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο",το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.  

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημερίδας οι Εκπαιδευτικοί Ψυχολόγοι θα είναι διαθέσιμοι στους γονείς/κηδεμόνες για να απαντήσουν  σε τυχόν ερωτήματά τους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις επαρχίες ταυτόχρονα.

Οι χώροι διεξαγωγής είναι:

Λευκωσία: Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Ζ - “Αγίου Παντελεήμονα”

Λεμεσός: Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΚΖ ' - “Τιμίου Προδρόμου”

Λάρνακα: Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς ΚΒ – «Μιχαλάκης Παρίδης»

Αμμόχωστος: Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου Γ΄  

Πάφος: Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ι'-  "Ευαγόρας Παλληκαρίδης"

Στην ημερίδα οι Εκπαιδευτικοί Ψυχολόγοι της ΥΕΨ θα αναπτύξουν τις ακόλουθες τρεις θεματικές:  

1)    Οι Προστατευτικοί Παράγοντες σε θέματα ομαλής μετάβασης αλλά και στη ζωή γενικότερα. 

2)    Η Εφηβεία: μια περίοδος σημαντικών αλλαγών σε κάθε τομέα της ζωής των παιδιών (γνωστικό, σωματικό, συναισθηματικό). Γνωρίζοντας αυτές τις αλλαγές, οι γονείς μπορούν να κατανοήσουν πιο εύκολα τα συναισθήματα και τις προκλητικές αντιδράσεις των εφήβων τους.

3)    Η συμβολή της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στη διαχείριση του άγχους και άλλων δύσκολων καταστάσεων/προκλήσεων.  Η ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί μια σημαντική δεξιότητα για όλους και ιδιαίτερα για τους/τις εφήβους καθώς μεταβαίνουν από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από την υπακοή στην αναζήτηση. Η ψυχική ανθεκτικότητα περιλαμβάνει την ικανότητα αντιμετώπισης δυσκολιών, την ευελιξία στην αλλαγή και την ικανότητα διατήρησης  θετικής στάσης ζωής.

Η Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας θεωρεί ότι η συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών εταίρων και πρωτίστως των γονιών/κηδεμόνων δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις και διασφαλίζει μια ομαλότερη μετάβαση για όλους τους/τις μαθητές/τριες.

 ΙΠ