Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-04-2024 18:51

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ στη Βιέννη

Στο δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θα έχει αύριο βράδυ στη Βιέννη, αναφέρθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα Γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και ερωτηθείς για την αυριανή μετάβασή του στη Βιέννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Αύριο θα είμαι στο δείπνο εργασίας, το οποίο διοργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, για να συζητήσουμε, κατά κύριο λόγο, τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ, τα επόμενα βήματα.

Γνωρίζετε ότι έχουμε εκλογές στις 9 Ιουνίου, άρα θα πρέπει να καθοριστεί και η νέα στρατηγική της ΕΕ. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ, στο πλαίσιο και της προσπάθειάς μας να έχουμε έναν πιο ενισχυμένο λόγο και ρόλο στις Βρυξέλες για θέματα που είτε αφορούν τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, είτε το μεταναστευτικό, είτε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν αρκετά θέματα και όλα αυτά  θα συζητηθούν αύριο.»

(ΡΜ/ΝΓιαν/ΜΣ)