Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-04-2024 19:13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Στη φορολογική μεταρρύθμιση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα τα Γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα Γραφεία της ΟΕΒ, ερωτηθείς αν στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει και αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη.

Είχα ο ίδιος συνάντηση με τους τεχνοκράτες, για να δω πώς πηγαίνει η όλη προσπάθεια. Είναι ένα θέμα που τους απασχολεί, μετά και από τις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές, όπως και άλλα θέματα. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να δεχτώ να έχουμε περίπου 30% παραοικονομία στη χώρα μας. Αναμένω τη συνεργασία όλων, είναι κι ένας στόχος της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Αντιλαμβάνεστε, αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο αυτό το φαινόμενο, τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία.

Την ίδια στιγμή, ναι, αγγίζουμε το θέμα που έχετε προαναφέρει, που ήταν και προεκλογική μου αναφορά, με έμφαση στη μεσαία τάξη του τόπου μας και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, ειδικότερα όσον αφορά στις οικογένειες, τα παιδιά, τους μονογονείς, τους πολύτεκνους. Όλα αυτά τα θέματα τα συζήτησα ο ίδιος προσωπικά. Θα έχω και νέα συνάντηση με την αρμόδια ομάδα.

Θέλω περί τα τέλη του χρόνου, που θα εφαρμόσουμε την πράσινη φορολογία, μαζί με την πράσινη φορολογία να ανακοινωθούν κάποια κομμάτια της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα δείχνουν και την πρόθεσή μας στο συνολικό πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης.»

Ερωτηθείς αν αυτό που θα ανακοινωθεί θα αποτελεί αντίβαρο για την πράσινη φορολογία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Εκείνο θα είναι ξεχωριστό. Υπάρχουν αντισταθμιστικά που αφορούν αποκλειστικά στο θέμα της πράσινης φορολογίας. Εγώ αναφέρομαι και σε κάποια άλλα μέτρα, έτσι ώστε να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη του τόπου μας.»

(ΡΜ/ΕΠ/ΜΣ)