Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2024 16:16

Αποτελέσματα Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ 2024 – Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ για τη χρηματοδότηση επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών που θα πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Σε σχέση με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων, κατατέθηκαν συνολικά 47 αιτήσεις από 25 θεατρικούς φορείς, εκ των οποίων οι οκτώ είναι νεοσύστατοι.

Η τελική βαθμολογία αποτελεί συνάρτηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των αιτήσεων, τα οποία συνδυάζουν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά κριτήρια. Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από πενταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων (Ε.Α.Α), η οποία διορίστηκε για τον σκοπό αυτό από την Υφυπουργό Πολιτισμού. 

Μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης και στη βάση των προνοιών του Σχεδίου, οι οποίες ενέχουν περιορισμό στον αριθμό των προτάσεων ανά φορέα που λαμβάνει χρηματοδότηση και στον συνολικό αριθμό εγκεκριμένων παραγωγών ανά εξάμηνο, οι 18 αιτήσεις από συνολικά 12 φορείς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα λάβουν κρατική χορηγία για μία ή περισσότερες θεατρικές παραγωγές, σύμφωνα με την ένταση και το ανώτατο όριο χρηματοδότησης που καθορίζεται στο Σχέδιο.

Οι 12 φορείς θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση για εκείνες τις παραγωγές που θα παρουσιάσουν σε περιοδεία ή/και που αφορούν ανέβασμα κυπριακού έργου ή/και που περιλαμβάνουν δράσεις συμπερίληψης. Στους επιλεχθέντες φορείς θα εκταμιευθεί το ποσό της χρηματοδότησης που εξασφάλισαν στη βάση των όρων και των προϋποθέσεων, ως αναγράφονται στο Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ.

Υπογραμμίζεται ότι όλοι οι αιτητές θα λάβουν γραπτή απάντηση για την κατάταξη της αίτησής τους, καθώς και για την αναλυτική βαθμολογία που εξασφάλισαν. Οι φορείς, των οποίων οι θεατρικές παραγωγές έχουν εγκριθεί, θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς το Υφυπουργείο εάν αποδέχονται ή όχι τη χορηγία, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου 2024.

Στον Πίνακα Ι αναγράφονται τα αποτελέσματα του Σχεδίου Θυμέλη με τις 18 εγκεκριμένες θεατρικές παραγωγές, τις περιοδείες και τα ποσά που θα διατεθούν για την πραγματοποίησή τους κατά το Β΄ Εξάμηνο του 2024. Σε περίπτωση μη αποδοχής χορηγίας από εγκεκριμένη παραγωγή, η αμέσως επόμενη εγκεκριμένη παραγωγή ανεβαίνει μία θέση στην κατάταξη.

Ο τελικός πίνακας των ποσών επιχορήγησης θα δημοσιευτεί μετά την αποδοχή ή μη των χορηγιών από τις 18 εγκριθείσες παραγωγές. Στη συνέχεια, το Υφυπουργείο Πολιτισμού θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη χρηματοδότηση ορισμένων από τις επιλαχούσες προτάσεις με το ποσό των €20.000, ως ορίζεται στο Σχέδιο.

Για σκοπούς διαφάνειας, ο τελικός πίνακας με τη συνολική βαθμολογία όλων των προτάσεων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού, στον σύνδεσμο εδώ

(ΕΚ)