Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2024 10:56

Ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών για την εορταστική εκδήλωση για τα 60χρονά του

Όραμα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών είναι η οικονομική και κοινωνική ευημερία του αλιευτικού τομέα της Κύπρου σε ένα καθαρό, υγιές και παραγωγικό θαλάσσιο περιβάλλον.

Η ιστορία μας, οι δράσεις μας και οι στόχοι μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την βιώσιμη διαχείριση των αλιευτικών πόρων και γενικότερα με την προστασία και τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα πολύτιμα αγαθά που μας προσφέρει το υδάτινο στοιχείο. Δεν υπάρχει λοιπόν πιο κατάλληλη μέρα από την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών για να γιορτάσουμε τα 60 χρόνια του Τμήματος.

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια για τα θαλάσσια είδη και τους τρόπους προστασίας τους, τους Τεχνητούς Υφάλους και τα ψάρια της Κύπρου. Να γνωρίσουν το παραδοσιακό επάγγελμα του ψαρά και να ζήσουν την εμπειρία του ψαρέματος, μέσω του αλιευτικού τουρισμού, αφού αδειοδοτημένα αλιευτικά σκάφη θα διενεργούν αλιευτικές εξορμήσεις κλπ.

Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα εδέσματα με γεύσεις από τη θάλασσα. Οι γνωστοί σε όλους σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και Σταυρής Γεωργίου θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της γαστρονομίας μαγειρεύοντας για όλους τους παρευρισκόμενους λεοντόψαρο και τόνο. Σε όλη την εκδήλωση θα μας συντροφεύουν με την μουσική τους η Μαριλένη Σταύρου και Χάρης Αριστείδου!

Σας καλούμε όλους στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου να γιορτάσουμε μαζί τα 60 χρόνια του Τμήματος μας και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών! Προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον σήμερα, για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όλα τα οφέλη που έχει να μας προσφέρει και αύριο!

(ΝΓιαν/ΝΖ)