Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-10-2018 13:34

***ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ*** Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Ισπανίας είχε ο Πρόεδρος της Βουλής στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Ισπανία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία, είχε σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Josep Borrell. Στη συνάντηση, τον κ. Συλλούρη συνόδευαν η Πρέσβης της Κύπρου στη Μαδρίτη κα Κούλα Σοφιανού και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Ισπανό αξιωματούχο για την αδιάλλακτη στάση που τηρεί η Τουρκία στις προσπάθειες προώθησης λύσης του κυπριακού προβλήματος, καθώς και τις προκλητικές της ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε επίσης το γεγονός της πλήρους εξάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία, η οποία υπαγορεύει και τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόσχισης εδαφών κυρίαρχων κρατών, που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως το Μεσανατολικό και η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και η ανάγκη πιο ενεργού ανάμειξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Borrell συμφώνησαν επίσης ότι επιβάλλεται η συντονισμένη δράση των μεσογειακών κρατών για προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή. Προς την κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη χάραξη κοινής πολιτικής των χωρών της Μεσογείου.

(ΜΓ)