Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-10-2024 21:17

Καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Αλίκη Στυλιανού στην παρουσίαση της σειράς ταινιών του ΓΤΠ «Οι Μύθοι της Κύπρου»

Ερίτιμη Πρώτη Κυρία,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

Στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ξέρουμε πως η επικοινωνία δεν εξαντλείται στην ανταλλαγή πληροφοριών. Για να συνδεθούμε αληθινά με τους άλλους, χρειάζεται να μοιραστούμε εμπειρίες. Να πούμε ιστορίες. 

Αυτό θελήσαμε να κάνουμε κι εμείς. Γι’ αυτό και ανατρέξαμε σε μια ανεξάντλητη πηγή. Στις ιστορίες του λαού μας, όπως αυτές διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά. 

Κάποιες από αυτές ίσως να τις έχετε ακούσει ξανά. Άλλες μπορεί να σας εκπλήξουν. Όλες τους, όμως, είναι βγαλμένες από την ψυχή των ανθρώπων που έζησαν και δημιούργησαν σε αυτόν τον τόπο. Την Κύπρο μας. 

Σας καλωσορίζω λοιπόν στη σημερινή πρώτη προβολή των έξι πρώτων επεισοδίων της νέας σειράς ταινιών του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών «Οι Μύθοι της Κύπρου». 

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας: να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό αρχείο πολιτισμού και ιστορίας, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης της Κύπρου θα μπορεί να ανατρέχει, μαθαίνοντας και αγαπώντας πραγματικά αυτόν τον τόπο, που για μας στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών είναι μοναδικός. 

Θα ήθελα να απευθύνω τις πιο θερμές και ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην Ερίτιμη Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της, τιμώντας μας με την παρουσία της και που είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για την προβολή της Κύπρου.

Είμαι ευγνώμων στο αφοσιωμένο και ταλαντούχο προσωπικό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Είμαι περήφανη για τα επιτεύγματα τους και για την αξία που προσθέτουν στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Είμαι, επίσης, ευγνώμων για τους εκλεκτούς συντελεστές και συνεργάτες μας στην παραγωγή αυτή:

  • Τον σκηνοθέτη Μαρκ Κάσσινο και το συνεργείο του, που ανέδειξαν τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της Κύπρου.
  • Τους Ιωσήφ Χατζήκυριακο και Ιωάννα Παντελή, οι οποίοι μέσα από την έρευνά τους κατάφεραν να φέρουν ξανά στο προσκήνιο μύθους που παρέμεναν άγνωστοι για πολλά χρόνια.
  • Τον σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Ιωάννη Φιλιαστίδη και την ομάδα του, που έδωσαν μορφή στην αγαπημένη μας γουρούνα και τους άλλους χαρακτήρες της σειράς. 

Εύχομαι να απολαύσετε την αποψινή προβολή και να αξίζει τον πολύτιμο σας χρόνο. 

Και μην ξεχνάτε: Οι μύθοι της Κύπρου είναι παντού. Κινούνται ανάμεσά μας. Τόσο που αν καταφέρετε να απομονώσετε τη βοή της καθημερινότητας, θα αντιληφθείτε πως πίσω από μια κλειστή πόρτα, στη σκιά ενός βράχου, μέσα στη φυλλωσιά ενός αιωνόβιου δέντρου ή σε ένα ποτήρι γλυκό κρασί κάτι μας ακολουθεί… Κάτι τρομερό, αλλά και καθησυχαστικό. Κάτι ολότελα δικό μας, από τα βάθη της Κύπρου μας. Της μοναδικής. 

Σας ευχαριστώ όλους για ακόμα μια φορά για την παρουσία σας, ευχαριστώ συνάδελφοι.

(ΓΣ)