Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-11-2018 12:09

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του «Οδηγού ένταξης της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων,  η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΙΦ) διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ένταξη της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές», στο πλαίσιο των δράσεων τους για την ένταξη της διάστασης του φύλου στο σύνολο των πολιτικών (gender mainstreaming) και ιδιαίτερα στη Δημόσια Διοίκηση. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί στόχο του «Στρατηγικού σχεδίου δράσης για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών 2014-2017» του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ο «Οδηγός ένταξης της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές», καθώς και το σχέδιο δράσης για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Να σημειωθεί ότι ο Οδηγός και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και αντίγραφα τους θα υπάρχουν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Στόχος του «Οδηγού ένταξης της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές» είναι η κατάρτιση και ευαισθητοποίηση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, που λαμβάνουν μέρος στον προγραμματισμό δράσεων, στη χάραξη πολιτικής και στην κατάρτιση των προϋπολογισμών, για την ένταξη της διάστασης του φύλου στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή κάθε πολιτικής.

Συγκεκριμένα ο Οδηγός εφαρμογής της ένταξης της διάστασης του φύλου στη δημόσια υπηρεσία/διοίκηση αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο εκπαίδευσης υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Πρόκειται για ένα χρήσιμο μεθοδολογικό εργαλείο, το οποίο θα βοηθήσει, ώστε να λαμβάνονται υπόψη κατά τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση των πολιτικών οι επιπτώσεις τους σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και οι ιδιαίτερες ανάγκες των ανδρών και των γυναικών. Απώτερος στόχος είναι να καταστούν οι ίσες ευκαιρίες και η ίση μεταχείριση των φύλων ως σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης με τη συμβολή της δημόσιας διοίκησης και να διασφαλίζεται παράλληλα ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κοινωνική συνοχή.

Στην εν λόγω συνέντευξη Τύπου προσκλήθηκαν Υπουργοί, Γενικοί Διευθυντές, Λειτουργοί Προϋπολογισμού & Στρατηγικού Σχεδιασμού, Συντονιστές/στριες Μάθησης, και Λειτουργοί Ισότητας του κάθε Υπουργείου, καθώς και μέλη του Συμβουλίου Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Επιθεωρητές Εργασίας & Εργασιακών Σχέσεων, η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Λειτουργοί του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα «Ευρώπη», στο ισόγειο του κτηρίου της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης από τις 10:00 μέχρι τις 12:00.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

(ΑΧ)