Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-11-2018 08:29

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τριήμερο 2 – 5 Νοεμβρίου 2018

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 2ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 5ης  Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 125 κλήσεις για βοήθεια, 87 πυρκαγιές, 34 ειδικές εξυπηρετήσεις και σε τέσσερεις ψευδείς κλήσεις

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 4ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 5ης  Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 34 πυρκαγιές και σε έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις.

Εκτός από τις πυρκαγιές Λόφου – Αγίου Θεράποντα στην επαρχία Λεμεσού και Πέγειας στην επαρχία Πάφου, οι οποίες καλύφθηκαν με αυθημερόν ανακοινώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο στα πιο κάτω:

  • Η ώρα 14:35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση, ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα στο χωριό Ίνεια της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πόλης Χρυσοχούς και Στρουμπιού, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18:20. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 ½ εκταρίου.
  • Η ώρα 20:05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Mercedes C180, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο στην οδό Παναγιώτη Τουμάζου, στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Λεμεσού, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20:20. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στον χώρο της μηχανής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα. Η σκηνή φυλάσσεται από την Αστυνομία και αργότερα σήμερα, θα γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομία, διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.
  • Η ώρα 20:48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητικά υποστατικά ιδιωτικής κατοικίας στην οδό Άγιου Δημητρίου, στο χωριό Ξυλοφάγου. Ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Αμμοχώστου, ο Σταθμός Υπαίθρου Ξυλοφάγου και οι βρετανικές Βάσεις, με συνολικά τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21:48.  Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές  ο εξοπλισμός του βοηθητικού υποστατικού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα καθώς έγινε χρήση τεσσάρων αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής. Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα, σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία .
  • Η ώρα 02:57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα μηχανοκίνητο όχημα μάρκας NISSAN JUKE, σταθμευμένο σε πρόχειρο υποστατικό γκαράζ  στην οδό Φιλελλήνων, στον συνοικισμό Ανθούπολης, στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03:20. Το όχημα και το γκαράζ υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Η σκηνή φυλάσσεται από την Αστυνομία και αργότερα σήμερα, θα γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομία, διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

(ΜΛ)