Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-11-2018 15:08

***Αναθεωρημένο***Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιούρη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Μάρκο Μπόλαρη

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μάρκο Μπόλαρη. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα πολιτιστικής διπλωματίας.

Ο κ. Χαμπιαούρης καλωσόρισε τον Υφυπουργό στην Κύπρο, κάνοντας αναφορά στις διαχρονικά άριστες σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Μπόλαρης ευχαρίστησε τον Υπουργό και αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας σε σχέση με την πολιτιστική διπλωματία. Χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο ως «πυρηνικές δυνάμεις στον χώρο του πολιτισμού» και παρουσίασε την πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου για περαιτέρω συνεργασία και διακήρυξη των αρχών πολιτισμού των δύο χωρών.

Ο Υπουργός συμφώνησε σχετικά με την αξία της πολιτιστικής διπλωματίας και αποδέχτηκε την πρόταση του Υφυπουργού Εξωτερικών για συνεργασία. Σημείωσε μάλιστα ότι το Υπουργείο, μέσω του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, καθώς και σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες και αναπτύσσει πολύ συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν τον τομέα της πολιτιστικής διπλωματίας.

(ΙΠ)