Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-11-2018 15:32

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν Εσπερίδα Μνήμης για τον Χριστόφορο Μηλιώνη

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν Εσπερίδα Μνήμης για τον Λογοτέχνη και Εκπαιδευτικό Χριστόφορο Μηλιώνη την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00, στο ισόγειο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος, Λευκωσία).

Ο Χριστόφορος Μηλιώνης συνέδεσε στενά το όνομά του με την Κύπρο, και συγκεκριμένα με την Αμμόχωστο, κατά την τετραετία 1960-1964, όταν υπηρέτησε ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου. Το φιλολογικό και λογοτεχνικό έργο του, πλούσιο και πολυσχιδές, περιλαμβάνει μελέτες, δοκίμια, ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα, μερικά εκ των οποίων έχουν ως σημείο αναφοράς την Κύπρο και το πολιτικό γίγνεσθαι της νήσου κατά τα χρόνια μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας (όπως, Το Πουκάμισο του Κένταυρου, Ηθικές Επιπτώσεις των Εμφυλίων Πολέμων, Χειριστής Ανελκυστήρα).

Την Εσπερίδα θα χαιρετίσει ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Παρασκευάς.

Θα ακολουθήσει προβολή αποσπασμάτων από παραγωγή της ΕΤ1 (2004) με τίτλο Η Ιστορία των Χρόνων μου: Χριστόφορος Μηλιώνης, 1961, σε σκηνοθεσία του Απόστολου Καρακάση.

Για τον Χριστόφορο Μηλιώνη, το έργο του και την παρουσία του στην Κύπρο θα μιλήσουν οι κ.κ. Νίκος Νικολάου-Χατζημιχαήλ (Λογοτέχνης), Χαμπής Τσαγγάρης (Χαράκτης), Γιώργος Γεωργής (Καθηγητής Πανεπιστημίου Νεάπολις), Jean-Marc Laborie (Νεοελληνιστής/Μεταφραστής), Λεύκιος Ζαφειρίου (Συγγραφέας) και Αλέξανδρος Μπαζούκης (Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας).

Η Εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση από την κα Τατιάνα Μηλιώνη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

(ΙΠ)