Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2018 16:00

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την υποδοχή μέρους του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Άννας, στον Κόρνο

Συμμετέχοντας στο κλίμα της βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης με αφορμή την υποδοχή, με τιμές αρχηγού κράτους, του Τιμίου Λειψάνου της Θεοπρομήτορος  Άννας από το Αγιώνυμο Όρος του Άθωνος, σας μεταφέρω τους ειλικρινείς και θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς όλους τους κατοίκους της κοινότητας Κόρνου, καθώς και προς όλους τους άλλους πιστούς που συνέρρευσαν σήμερα εδώ για την υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννου.

Ιδιαίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαριστεί για τις ευχές που του έχετε απευθύνει για ενίσχυση του έργου που επιτελεί, κυρίως όσον αφορά στον κοινό αγώνα για απελευθέρωση του κατεχόμενου σήμερα βορείου τμήματος της πατρίδας μας. Ευχαριστεί, επίσης, θερμά την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την απόφαση της να τον τιμήσει για τη στήριξη, την αγάπη και την προσφορά του στην τοπική εκκλησία.

Είναι με βαθιά εκτίμηση προς τη φιλοπρόοδο κοινότητά σας που το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σε συνεδρία του στις 5 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημά της για σκοπούς εκτέλεσης  εργασιών, επιδιόρθωσης και αναστήλωσης του παλαιού Ιερού Ναού της κοινότητας.

Σημειώνω και ενημέρωσή μας από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, ότι για την αποκατάσταση της υπό αναφορά διατηρητέας οικοδομής, έχει ήδη εγκριθεί επιχορήγηση ύψους 90.000 ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης χαρισμένου συντελεστή με επιπρόσθετη χορηγία 95,581 ευρώ. Με την αξιοποίηση και του κινήτρου της μεταφοράς υπολειπόμενου συντελεστή δόμησης, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά τα 600 τετραγωνικά μέτρα, θα είναι σε θέση η Εκκλησιαστική Επιτροπή να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδά της για τη συμπλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης και αναστήλωσης του παλαιού ναού.

Στόχος της Κυβέρνησης ήταν, είναι και θα παραμείνει η διαφύλαξη και η διατήρηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Ως ένα από τα πιο βασικά γνωρίσματα της εθνικής μας ταυτότητας, της ιστορίας και των παραδόσεων μας.

Ας ευχηθούμε η ημέρα αυτή κατάνυξης και προσευχής να ενισχύσει τη δύναμη και τις ελπίδες όλων για προσωπική υγεία και ευτυχία, όπως και για καλύτερες και περισσότερα υποσχόμενες μέρες για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ.

______________

ΡΜ/ΣΧ