Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-12-2018 16:15

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη σε εκδήλωση του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου

Η ετήσια αυτή εκδήλωση του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου έχει σκοπό την ενίσχυση των δράσεων του, στον πολύ σημαντικό τομέα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης, στη θεραπεία και στη συμμετοχή για τη διαμόρφωση πολιτικής πρόληψης.

Ο Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος από το 1989 μέσα από την προσφορά του, δίνει το μήνυμα του σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μας αφορά όλους. Παράλληλα επιτελεί ουσιαστικό έργο και στον τομέα διάδοσης των σωστών αρχών και αξιών, ως αντιστάθμισμα στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, όπου μέσω της εθελοντικής δράσης και του διαχρονικού έργου του, προσφέρει υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που πραγματικά τις χρειάζονται. Αναμφισβήτητα η συνεργασία του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου με τις κρατικές Υπηρεσίες, αλλά και η συνολική του δράση του, αποτελούν πρότυπο.

Η εξάρτηση από τις ουσίες, είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα στις μέρες μας. Η Κυβέρνηση ακολουθεί μια σφαιρική και σταθερή πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των χρηστών.

Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας αποτελεί η συγκρότηση κοινωνικού μετώπου ενάντια στα ναρκωτικά. Όλοι μαζί, Πολιτεία, Κοινωνία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δημιουργούμε μέτωπο ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες. Με συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να ενώσουμε σθεναρά τις δυνάμεις μας για αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Στον αγώνα κατά των ναρκωτικών είναι απαραίτητη η διασφάλιση εκείνων των προϋποθέσεων που να επιτρέπουν στη νεολαία να διαμορφώνει μια ώριμη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα απαλλαγμένη από κάθε είδους ανάγκη για εξαρτήσεις.

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία πρόληψης είναι η ενεργός πολιτότητα. Μέσα από έρευνες, ο εθελοντισμός αναδείχτηκε ως το σημαντικότερο εργαλείο πρόληψης ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και των νέων. Για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εφαρμόζουμε πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης βασικός πυλώνας σε αυτή την πολιτική  είναι  και ο θεσμός  της οικογένειας, γι’ αυτό καλώ τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στην υγιή ενασχόληση, αξιοποιώντας τον ελεύθερο τους χρόνο σε αθλητικές, πολιτιστικές,  εθελοντικές και άλλες δραστηριότητες.

Φίλες και φίλοι,

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο και στους εθελοντές του, για το ανεκτίμητο έργο και την πολύχρονη προσφορά του. Ιδιαίτερα, για το καινοτόμο Πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ», το οποίο εφαρμόζεται με τη στήριξη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και όλους εσάς που με την παρουσία σας στηρίζετε το έργο του Συνδέσμου.

---------------------------

(ΜΓ/ΣΧ)