Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2018 14:53

Εκδήλωση για τα εγκαίνια της πολιτιστικής σειράς «Κυπριακές Στιγμές», στην Κολωνία

Στις 16 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο παλιό Ενεχυροδανειστήριο της Κολωνίας (Altes Pfandhaus), τα εγκαίνια της πολιτιστικής σειράς «Κυπριακές Στιγμές», μιας σειράς που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο από το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας Βερολίνου στην Κολωνία και Βόννη.

Τα εγκαίνια άνοιξαν με το πρόγραμμα “Let the spirit flower”, ένα μουσικό ταξίδι σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ, με έντονα έθνικ στοιχεία και εμπρεσιονιστική αυτοσχεδιαστική διάθεση. Οι τέσσερις δεξιοτέχνες του είδους, Ανδρέας Γεωργίου (8χορδη κλασσική και 16χορδη ακουστική κιθάρα), Παυλίνα Κωνσταντοπούλου (φωνητικά), Ρόδος Παναγιώτου (τύμπανα και κρουστά) και Rodrigo Caceres (ηλεκτρικό μπάσο), ανέπτυξαν συνθέσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων, αλλά και πιο πρόσφατες του Ανδρέα Γεωργίου, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ethnic-Jazz.

Οι τέσσερις μουσικοί είναι ανεξάρτητοι και παίζουν επίσης με δικά τους σχήματα. Αυτό που ενώνει και τους τέσσερις μουσικούς είναι η αγάπη τους για την έθνικ τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό.

Η πολιτιστική σειρά «Κυπριακές Στιγμές» 2018 πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 29 Νοεμβρίου 2018.

Σχετικό άρθρο/συνέντευξη της δημοσιογράφου Μαρίας Ρηγούτσου δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Deutsche Welle. Για το άρθρο/συνέντευξη πατήστε εδώ.

(ΜΓ/ΕΙ)