Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-12-2018 10:24

Η Κύπρος εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης CENELEC

Πραγματοποιήθηκαν στις 23 Νοεμβρίου, 2018 στις Βρυξέλλες, οι Γενικές Συνελεύσεις των δύο κυριότερων ευρωπαϊκών οργανισμών τυποποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (CEN) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC), πλήρες μέλος των οποίων είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS).

Τα θέματα που κυριάρχησαν, πρόσθετα από τους προϋπολογισμούς του 2019 και την αξιολόγηση της υλοποίησης των προϋπολογισμών του 2018, ήταν το BREXIT και η μελλοντική συμμετοχή του Βρετανικού Οργανισμού Τυποποίησης (BSI) στην ευρωπαϊκή τυποποίηση, οι Στρατηγικοί στόχοι πέραν του 2020, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το σύστημα με τα εναρμονισμένα πρότυπα (New Legal Framework) και άλλα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για τις δύο ευρωπαϊκές οργανώσεις της τυποποίησης. 

Κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών της CENELEC, πληρώθηκε μία θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο για τη διετία 2019-2020, στην οποία εκλέγηκε ο εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης κ. Πάμπος Καμμάς, Διευθυντής Τυποποίησης του CYS. 

(ΑΧ)