Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-12-2018 09:19

8η Συνεδρία Παγκύπριου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 8η Συνεδρία του Παγκυπρίου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών (ΠΣΧΟ). Το Συμβούλιο αυτό αποτελεί θεσμοθετημένο Σώμα, με βάση τον περί Χημικών Ουσιών Νόμο του 2010, που συμβουλεύει την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πάνω σε θέματα καλύτερου ελέγχου και διαχείρισης των χημικών ουσιών.  Το εν λόγω Συμβούλιο αποτελείται από εκπροσώπους των Δημοσίων Υπηρεσιών με εμπλοκή σε θέματα διαχείρισης χημικών ουσιών και εκπροσώπους διαφόρων φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων (Εργοδοτικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Επαγγελματικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Συνδέσμων Καταναλωτών).

Στη Συνεδρία αναλύθηκαν και συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα διαχείρισης και ελέγχου χημικών ουσιών και παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις (α) στο θέμα που αφορά στους Πολυαρωματικούς Υδρογονάνθρακες (ΡΑΗs) σε πλαστικά δάπεδα και (β) τη συλλογή πληροφοριών για τα Κέντρα Δηλητηριάσεων. Παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα των διαφόρων εκστρατειών που έγιναν τον τελευταίο χρόνο από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και συζητήθηκαν οι μελλοντικοί στόχοι και οι επερχόμενες προκλήσεις.

Ακολούθησε συζήτηση με τους εμπλεκόμενους Φορείς με στόχο τη συνέργεια και τον καλύτερο συντονισμό δράσεων στα θέματα εποπτείας της αγοράς και καλύτερης εφαρμογής των νομοθεσιών που αφορούν τα χημικά προϊόντα. Οι παρουσιάσεις που έγιναν είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

(ΑΧ)