Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2019 19:56

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην 23η ετήσια χοροεσπερίδα του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λευκωσίας

Ευχαριστώ για την πρόσκληση του φίλου Προέδρου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λευκωσίας, καθώς και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου,  για να  βρίσκομαι μαζί σας στην αποψινή βραδιά της 23ης ετήσιας χοροεσπερίδα σας.

Επιτρέψτε μου κατ’ αρχήν να συγχαρώ και συνάμα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λευκωσίας για την πολύτιμη προσφορά και δράση τους, στον τομέα του οργανωμένου εθελοντισμού.

Παράληψή μου θα ήταν να μην συγχαρώ μία προς μία τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, το Σώμα Εθελοντών και όλους τους εθελοντές, για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο ρόλος και η συνεισφορά σας, αγαπητοί εθελοντές, αξίζουν ιδιαίτερης μνείας, καθότι έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα οργανωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπό μας . Από την εθελοντική προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου μέχρι την προσφορά σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα ή ομάδες, ή την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, ο εθελοντισμός αποτελεί απόδειξη ύπαρξης ανθρωπιάς στον τόπο μας.

Ο εθελοντισμός αποτελεί σήμερα μια μεγάλη δύναμη ελπίδας για τη σύγχρονη κοινωνία, καθότι βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας όπου ο καθένας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του πάσχοντα συνανθρώπου του, χωρίς να ζητάει αμοιβή, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στις μέρες μας υπάρχει αλτρουισμός.

Όπως ήδη γνωρίζετε, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών στον τομέα της παροχής προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Συγκεκριμένα, το 2018, πέραν των 250 προγραμμάτων έλαβαν οικονομική ενίσχυση, με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους καθώς και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό που ξεπέρασε τα €8.300.000, ποσό αυξημένο σε σχέση με το 2017. Νέα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί για κάλυψη νέων σύγχρονων αναγκών και οι εθελοντές έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι βρίσκονται συνοδοιπόροι με το κράτος στην παροχή υπηρεσιών για κάλυψη αναδυόμενων αναγκών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ξανά ότι, η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί να καταβάλουμε ενιαίες προσπάθειες για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αναγκαίες και ποιοτικές  υπηρεσίες .

_____________

Σημ: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Αν. Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα Μαρία Κυρατζή.

ΜΛ/ΣΧ