Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2019 10:03

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Μαρτίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 2ης  Μαρτίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια,16 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 01.19 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κλειστό εξωτερικό χώρο (επέκτασης) στο ισόγειο διώροφης κατοικίας ο οποίος χρησιμοποιείτο σαν γραφείο – βιβλιοθήκη στην οδό Πομπηίας στο Καϊμακλί. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με 3 συνολικά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.50. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ο συγκεκριμένος χώρος και εξοπλισμός του. Επίσης από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκαν και χώροι της κυρίως κατοικίας μέσω γυάλινων προθηκών οι οποίες έσπασαν από την πυρκαγιά. Στην οικία βρισκόταν οικογένεια η οποία εξήλθε έγκαιρα του χώρου χωρίς να πάθει οτιδήποτε. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 05.23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε λεωφορείο μάρκας Mercedes το οποίο βρισκόταν εν κίνηση στο δρόμο Σκαρίνου -Κοφίνου με 50 επιβαίνοντες. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.50. Από την πυρκαγιά το λεωφορείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Όλοι οι επιβαίνοντες εξήλθαν με την καθοδήγηση του οδηγού του λεωφορείου και μετέβησαν σε ασφαλή χώρο χωρίς να κινδυνεύσουν. Στο επεισόδιο βρισκόταν και η Αστυνομία οι οποία έκανε διαχείριση της τροχαίας και ασφάλισης των επιβαινόντων μέχρι την άφιξη νέου λεωφορείου για μεταφορά τους. Τα αίτια της πυρκαγιάς εκ πρώτης όψεως φαίνεται να οφείλονται σε απώλεια καυσίμων στον χώρο της μηχανής και επαφή με θερμά μέταλλα.

--------------------

ΕΙ