Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-03-2019 16:23

Τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Τερψώμεθα μύθοις» και «Πολυτροπικά Κείμενα και Δημιουργική Γραφή»

Την Τετάρτη 13.3.2019 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η Τελετή Βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους Διαγωνισμούς της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας «Τερψώμεθα μύθοις» και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Πολυτροπικά Κείμενα και Δημιουργική Γραφή». Ο Διαγωνισμός «Τερψώμεθα μύθοις» προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και απευθυνόταν σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων γυμνασιακού κύκλου. Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν να καταδειχθεί η διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών μύθων, μέσα από τη μελέτη και τη δημιουργική αξιοποίησή τους, καθώς και το εκτόπισμα των νοημάτων τους στον σύγχρονο, παγκόσμιο πνευματικό βίο. Ο Διαγωνισμός περιελάμβανε τις εξής κατηγορίες: συγγραφή διηγήματος, σύνθεση ποιήματος, συγγραφή άρθρου, σύνθεση τραγουδιού, δραματοποίηση. Τα σχολεία ανά το παγκύπριο ανταποκρίθηκαν με πολυάριθμες αξιόλογες συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες.

Όσον αφορά στον Διαγωνισμό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Πολυτροπικά Κείμενα και Δημιουργική Γραφή», ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου, της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Ειδικότερα, οι μαθητές δημιούργησαν πολυτροπικά κείμενα, έντυπα ή και ψηφιακά, με θέμα: «Η χρήση της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στον εικοστό πρώτο (21ο) αιώνα, μέσα από πολυτροπικά κείμενα». Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν, μεταξύ άλλων, να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να παραγάγουν πρωτότυπα πολυτροπικά κείμενα και να αναδείξουν τον δημιουργικό χαρακτήρα της Ελληνικής Γλώσσας. Τα σχολεία ανά το Παγκύπριο, συμμετείχαν και στις δύο κατηγορίες, (Α΄ Γυμνασίων και Β΄ Λυκείων) με αξιόλογες συμμετοχές.

(ΙΠ)