Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2019 12:22

Χαιρετισμός του ΥΠΠ δρος Κώστα Χαμπιαούρη στα εγκαίνια των Γηπέδων Καλαθόσφαιρας, Πετόσφαιρας, Αντισφαίρισης Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της Σχολικής Εφορείας και της Διεύθυνσης του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών να παραστώ και να χαιρετίσω τη σημερινή τελετή εγκαινίων των γηπέδων Κοινωνικού Αθλητισμού: Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις υπάρχουσες υποδομές της σχολικής μονάδας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα ολόκληρη την κοινότητα.

Ο ΚΟΑ, ως η ανώτατη αθλητική Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας κι έχοντας την ευθύνη της αθλητικής ανάπτυξης του εξωσχολικού αθλητισμού καθώς και του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους», μαζί με τον Δήμο και τη Σχολική Εφορεία Λιβαδιών, ως κύριοι εκφραστές και φορείς πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων, βρίσκονται κοντά στην κυπριακή κοινωνία, υλοποιώντας έργα όπως τα σύγχρονα αυτά γήπεδα και παρέχοντας ταυτόχρονα ίσες ευκαιρίες άθλησης σε όλους τους δημότες, κυρίως στα παιδιά μας.

Με τον τρόπο αυτό υιοθετείται και προωθείται η άσκηση ως ανθρώπινη επικοινωνία και βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας όλων των πολιτών και τεκμηριώνεται η αξία όχι μόνο για τη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας αλλά και ως προληπτική θεραπευτική ή και αποθεραπευτική αγωγή. 

Η άθληση, δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και ανάγκη, για να αντιμετωπιστούν οι καλούμενες «αρρώστιες του αιώνα μας», όπως οι καρδιοπάθειες, η παχυσαρκία και το άγχος. Γι’ αυτό και ο ρόλος των  Αθλητικών Γηπέδων είναι εξαιρετικά σημαντικός, αφού συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μικρών και μεγάλων.

Πέρα όμως από αυτά, σημαντική είναι και η ευκαιρία που δίνεται στους νέους μας να επιδοθούν στον αθλητισμό μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες που παρέχονται και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας από τους πολλαπλούς κινδύνους και τους πειρασμούς που τους απειλούν σήμερα. Είναι γεγονός ότι πολλές από τις αρχές και αξίες που επιθυμούμε να διαθέτουν οι νέοι και οι νέες μας υπηρετούνται και ενισχύονται μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες.

Κοινός στόχος όλων είναι να παρέχονται στα παιδιά μας ευκαιρίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό, ώστε να μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα τους, πάντοτε με ήθος και μέσα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού. Η ευγενής άμιλλα, η προσπάθεια, η αγωνιστικότητα, το ομαδικό πνεύμα και άλλες βασικές αρχές και αξίες που συναποτελούν ό,τι ονομάζουμε ολυμπιακό πνεύμα, είναι βασικές αξίες και προϋποθέσεις της κοινωνικής ζωής, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να γίνουν καθημερινό βίωμα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη αθλητικών χώρων, οι οποίοι προσφέρουν χαρά, ευεξία, ψυχαγωγία, καλή φυσική κατάσταση και υγεία τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Η καθημερινή τους παρουσία στον χώρο αυτό, αποδεικνύει την αγάπη τους για τον Αθλητισμό και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι τέτοιου είδους επενδύσεις, αξίζουν τον κόπο και έχουν ουσιαστικό νόημα.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον ΚΟΑ, τον Δήμο και τη Σχολική Εφορεία Λιβαδιών για τη δημιουργία των Αθλητικών χώρων όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επιτυχή λειτουργία τους. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της σημερινής τελετής και την πολύπλευρη προσφορά σας.

(ΙΠ)