Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-04-2019 11:07

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου

Η δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τόπο μας έχει μια διαχρονική και ιδιαίτερη αξία στην αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και στη στήριξη του κράτους σε προγράμματα, αλλά και στον τομέα της διαφώτισης και ενημέρωσης των πολιτών. 

Στα θέματα  της Υγείας, δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενεργών πολιτών. Η δράση τους αυτή, βοήθησε στο να αντιμετωπιστούν προκαταλήψεις, να ενισχύσουμε την ενημέρωση, αλλά και να λειτουργήσουν προγράμματα για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ευκαιρία που μου δίνεται να χαιρετίσω την Ετήσιά σας Γενική Συνέλευση και να σας καλωσορίσω στο ‘’Σπίτι του Εθελοντή’’, μια υποδομή η οποία έχει δημιουργηθεί για να στηρίξει το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.   

Η Οργάνωσή σας με 33 χρόνια προσφοράς στα άτομα με μυοπάθειες, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια σε κάθε πτυχή της ζωής τους, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη διαβίωση και στη διακίνησή τους. Η προσφορά του Συνδέσμου μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, στηρίζει ουσιαστικά  τα άτομα με μυοπάθειες και της οικογένειες τους, συμβάλλοντας  στην αποδοχή της μυοπάθειας στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο Σύνδεσμος συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όπου   συνυπάρχουν η έρευνα και οι υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα άριστο ερευνητικό και ιατρικό κέντρο, καθώς και η  διοργάνωση κάθε χρόνο του Κυπριακού TELETHON, που αποτελεί ένα ετήσιο διεθνή φιλανθρωπικό θεσμό. 

Η Πολιτεία αναγνωρίζει τον ρόλο και το έργο  των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας,  σε κρίσιμη εποχή για την αναβάθμιση του τομέα της υγείας, στο νέο περιβάλλον του ΓεΣΥ, στο οποίο οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο τομέα της υγείας,  έχουν καταλυτικό  ρόλο.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πολυδιάστατη εθελοντική τους  δράση και τη συνεργασία, όσο και για την ανεκτίμητη συμβολή σας στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, που είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Η παροχή ποιοτικής υγείας σε όλους τους  πολίτες είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και μόνο μέσω του  ΓεΣΥ, μπορούμε να το επιτύχουμε.

--------------------------

ΑΜ/ΣΧ