Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-03-2018 15:29

O Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην Έκτακτη Υπουργική Διάσκεψη για την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

O Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί απόψε για τη Ρώμη, για να συμμετάσχει στην Έκτακτη Υπουργική Διάσκεψη για την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA - UnitedNationsReliefandWorksAgencyforPalestinianRefugees), καθώς και στην Υπουργική Συνάντηση για τη Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας του Λιβάνου.

Η Έκτακτη Υπουργική Συνάντηση για την UNRWA πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, Ιορδανίας και Σουηδίας, ένεκα του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η εν λόγω Υπηρεσία.

Όσον αφορά στην Υπουργική Συνάντηση για τη Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας του Λιβάνου, πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του είδους της και σε αυτή θα συμμετάσχουν τα μέλη της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης και χώρες που διατηρούν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με το Λίβανο. Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κατά την περίοδο 2015-2017 παραχώρησε στρατιωτική βοήθεια προς τις Ένοπλές Δυνάμεις του Λίβανου ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ.  

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρώμη ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. António Guterres και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, Αιγύπτου, Λιβάνου, Ιορδανίας και Μάλτας, καθώς επίσης με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ κ. Lapo Pistelli.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

 (ΕΛ)