Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2019 15:39

Δημιουργούνται νέες ειδικότητες στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση

Την ανάπτυξη και ενίσχυση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων αποφάσισε σε σημερινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, δημιουργούνται τέσσερις νέες ειδικότητες: 1) της Αισθητικής, 2) των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, 3) της Οινοποιίας και 4) της Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας, ενώ θα ενισχυθεί και η ειδικότητα της Κομμωτικής.

Με την Απόφαση αυτή επιδιώκεται η καλύτερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις υφιστάμενες, αλλά και τις μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας της Κύπρου, δίνοντας στους απόφοιτους και απόφοιτες της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης, αλλά και περισσότερες δυνατότητες συνέχισης των σπουδών τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η ανάπτυξη των Αναλυτικών Προγραμμάτων για τις νέες ειδικότητες βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται ότι οι ειδικότητες αυτές θα προσφέρονται στους μαθητές και μαθήτριες της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από τη νέα σχολική χρονιά.

(ΙΠ)