Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2019 10:53

Παράταση τελικής ημερομηνίας για εναρμόνιση με τη νομοθεσία για τον περί Σωματείων, Ιδρυμάτων και Λεσχών Νόμο

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενημερώνει τα Σωματεία, Ιδρύματα και Λέσχες ότι έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων παράταση για ακόμη 6 μήνες  για την εφαρμογή του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και για άλλα Συναφή Θέματα Νόμου του 2017 (Νόμος 104(Ι) του 2017, 76(Ι) του 2018) και όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2018.

 Ως εκ τούτου θα πρέπει μέχρι τις 31/12/2019 να γίνουν από τα Σωματεία, Ιδρύματα και Λέσχες οι αναγκαίες αλλαγές, ούτως ώστε να εναρμονιστούν με τη σχετική νομοθεσία.  Οι τροποποιήσεις αυτές έχουν ως στόχο την ενίσχυση της οικονομικής διαφάνειας και χρηστής διοίκησης των οργανώσεων και τη δημιουργία ενός εν δυνάμει αξιόπιστου περιβάλλοντος για τις Οργανώσεις.

Το Γραφείο του Επιτρόπου ενθαρρύνει τα Σωματεία, Ιδρύματα και Λέσχες να επωφεληθούν από την παράταση που έχει δοθεί και να συνεχίσουν χωρίς καθυστερήσεις την εναρμόνιση τους με τη νομοθεσία ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να είναι όλοι έτοιμοι.

Στους πιο κάτω συνδέσμους από την ιστοσελίδα του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπάρχουν πληροφορίες για τη νομοθεσία, τις τροποποιήσεις, πρότυπο καταστατικό κ.α.  που μπορούν να φανούν χρήσιμα.

http://www.volunteercommissioner.gov.cy/volunteer/volunteercommissioner.nsf/voco05_gr/voco05_gr?opendocument

http://www.volunteercommissioner.gov.cy/volunteer/volunteercommissioner.nsf/voco17_gr/voco17_gr?opendocument

Για τυχόν άλλες απορίες και βοήθεια , οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στις Επαρχιακές Διοικήσεις, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Γραφείο του Επίτροπου Εθελοντισμού  και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

------------------

(ΑΜ)