Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2019 12:36

Συνάντηση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων με Λειτουργό της Επιτροπής «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό» του ΚΟΑ

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, συναντήθηκε με την Λειτουργό της Επιτροπής «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), κα Στέφανη Γουήλερ στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη συνάντηση η κα Αντωνίου ενημερώθηκε για το Στρατηγικό Πλάνο 2019-2022 του ΚΟΑ, το οποίο αναφέρεται στη χάραξη πολιτικής  του οργανισμού στα θέματα ισότητας και που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Η κα Γουήλερ τόνισε ότι το Δ.Σ του ΚΟΑ  έχει θέσει ως προτεραιότητα του τη χάραξη πολιτικής σχετικά με την Ισότητα των Φύλων στον αθλητισμό καθώς και την εφαρμογή μέτρων προστασίας και ευημερίας όλων των συμμετεχόντων στον αθλητισμό.

Η κα Αντωνίου ανέφερε ότι  η ισότητα, η ίση μεταχείριση και ο σεβασμός προς τα δύο φύλα είναι αρχές και αξίες που διέπουν το πνεύμα του αθλητισμού. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, είμαι βέβαιη τόνισε η κα Αντωνίου, ο ΚΟΑ δεν θα επιτρέψει, καμία παρέκκλιση από αυτές τις αρχές.

Τέλος, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων συγχαίρει τόσο την κα Γουήλερ για την επιλογή της, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με ακόμη 30 άτομα από όλη την Ευρώπη, για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ για τη βαρύνουσα σημασία που έδωσε στα θέματα της ισότητας.

--------------------------

ΕΙ