Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2019 13:41

Συνέδριο της Βουλής των Αντιπροσώπων «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ενσωμάτωση»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ενσωμάτωση» στις 3-4 Οκτωβρίου 2019. Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια του διαλόγου που ξεκίνησε πρόπερσι και συνεχίστηκε πέρυσι με τα Συνέδρια «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση꞉ Προοπτικές και Κίνδυνοι» και «Βιομηχανία 4.0: Επιβαλλόμενες Δράσεις», αντίστοιχα, τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Σκοπός του φετινού Συνεδρίου είναι να δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου δικτύου συνεργασίας μεταξύ του επιστημονικού και του επιχειρηματικού κόσμου και να τροφοδοτήσει με ιδέες το πεδίο της ψηφιακής στρατηγικής και της εφαρμογής της.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, η δρ Βικτώρια Κιμωνίδου,Διευθύντρια Καναλιού Συνεργατών Microsoft Central and Eastern Europe, με θέμα ομιλίας«Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Από την πολυγνωσία στην πράξη» και ο καθηγητής Στυλιανός Καβαδίας, Margaret Thatcher Professor of Enterprise Studies in Innovation and Growth, Director of Entrepreneurship Centre, Cambridge Judge Business School, με θέμα ομιλίας«Επανεξετάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας: Η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις ως επιταχυντές της ανάπτυξης».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στις 4 Οκτωβρίου 2019 (9.00 π.μ.-12.00 μ.) θα διεξαχθούν οι εργασίες των ακόλουθων τριών παράλληλων εργαστηρίων σε αίθουσες συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων:

Εργαστήριο 1: Τεχνολογία και χρηματοοικονομικές εφαρμογές - Η δυναμική και ο ρόλος της καινοτομίας και της εμπιστοσύνης στην εναλλακτική χρηματοδότηση

Εισηγητής: Dr Robert Wardrop, συνιδρυτής και διευθυντής του Cambridge Centre for Alternative Finance, University of Cambridge Judge Business School.

Εργαστήριο 2: Διαφορετικότητα και ενσωμάτωση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Εισηγήτρια: Δρ Κατερίνα Καουρή, εφαρμοσμένη μαθηματικός (Πανεπιστήμιο του Cardiff), συντονίστρια των CY Study Groups with Industry.

Εργαστήριο 3: Αποκεντρωμένες τεχνολογίες/Blockchain και εθνική στρατηγική

Εισηγητής: Δρ Μαρίνος Θεμιστοκλέους, διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute For the Future-IFF) και αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα είναι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη συναφών εταιρειών, βουλευτές κ.ά. Συντονιστές της συζήτησης θα είναι οι κ. Άγγελος Βότσης (πρόεδρος) Μάριος Μαυρίδης και Ηλίας Μυριάνθους (αναπληρωτές πρόεδροι) για το πρώτο εργαστήριο, Αννίτα Δημητρίου (πρόεδρος), Μαρίνος Μουσιούττας και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (αναπληρωτές πρόεδροι) για το δεύτερο εργαστήριο, καθώς και Στέφανος Στεφάνου (πρόεδρος), Δημήτρης Δημητρίου και Μιχάλης Γιωργάλλας (αναπληρωτές πρόεδροι) για το τρίτο εργαστήριο.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου θα λάβει χώρα η τελετή λήξης του συνεδρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 12.15 μ.μ. Το πρόγραμμα της τελετής λήξης θα περιλαμβάνει ανακοινώσεις των συμπερασμάτων των τριών εργαστηρίων που προηγήθηκαν, ομιλία του κ. Κυριάκου Κόκκινου, Επικεφαλής Επιστήμονα για την Έρευνα και την Καινοτομία στην Κυπριακή Δημοκρατία, και κλείσιμο του συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22 407292.

---------------------------

ΕΙ