Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2019 09:43

Συνάντηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ Γιάννη Γιαννάκη με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης των πυρκαγιών

Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες έλαβαν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα «Παρατηρητές των Δασών και της Υπαίθρου» 2019, που είχε στόχο την ενίσχυση της παρατήρησης και πρόληψης των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Στις 14 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την αξιολόγηση του πιο πάνω προγράμματος από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες, το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Άμυνα. Όλοι συμφώνησαν στην σημαντικότητα του προγράμματος για την πρόληψη των πυρκαγιών και αποφασίστηκε η εφαρμογή του εν λόγο προγράμματος για το έτος 2020.

Το πρόγραμμα κατάφερε να ενεργοποιήσει 400 εθελοντές σε διάφορα σημεία της Κύπρου, είτε σε στατικά σημεία είτε με περιπολίες οι οποίες ενίσχυσαν τις αρμόδιες Υπηρεσίες στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, τους εθελοντές και τις Αρμόδιες Υπηρεσίες για την άψογη συνεργασία.

(ΑΧ/ΣΧ)