Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2018 09:04

Πραγματοποιήθηκε Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κίνα-Κύπρος στη Νέα Υόρκη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία στο Ασιατικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κίνα-Κύπρος, όπου έγινε η παρουσίαση έκθεσης κυπριακών γραμματοσήμων. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη και του Ασιατικού Πολιτιστικού Κέντρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Πρέσβης κ. Βασίλης Φιλίππου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ασιατικό Πολιτιστικό Κέντρο για τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κίνα-Κύπρος. Επεσήμανε ότι η εκδήλωση είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που ενώνει την Κύπρο και την Κίνα και ενισχύει τις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Στην Κύπρο τα πρώτα σύγχρονα γραμματόσημα εμφανίζονται το 1864, και έκτοτε η Κυπριακή Δημοκρατία άρχισε να εκδίδει τακτικά μια περιορισμένη έκδοση σειρών κάθε χρόνο. Τα γραμματόσημα της Κύπρου, είναι πολιτιστικός πρεσβευτής μας και μέσο πολιτιστικής διπλωματίας που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει την ιστορία της Κύπρου και τις παραδόσεις της» σημείωσε ο κ. Φιλίππου.

Το Γενικό Προξενείο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Νέα Υόρκη, εκπροσώπησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Peilan Zhang, ο οποίος μετέφερε τις ευχές της Γενικής Προξένου Πρέσβειρας κας Zhang Qiyue και συνεχάρη τον κ. Φιλίππου για την αξιόλογη πρωτοβουλία.

Ο κ. Zhang υπενθύμισε ότι το 1971, εδώ στη Νέα Υόρκη, οι δύο χώρες υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν για την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων τους. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες και τη συνεχιζόμενη συνεργασία τους για την επίτευξη αμοιβαίων στόχων. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι τόσο η Κύπρος όσο και η Κίνα έχουν μια ιστορία χιλιάδων ετών με πλούσιους πολιτισμούς.

Η εκδήλωσης συμπεριλάμβανε κυπριακούς και κινέζικους παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακή κινέζικη μουσική και έργα χειροτεχνίας και προσφέρθηκαν κινέζικα εδέσματα και κυπριακά κρασιά. Στο τέλος της εκδήλωσης οι κ.κ. Φιλίππου και Zhang αντάλλαξα αναμνηστικά δώρα.

_____________

/ΣΧ