Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-09-2020 10:18

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στην κατοικία της Ύπατης Αρμοστή της Ινδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, το βιβλίο συλλυπητηρίων στην κατοικία της Ύπατης Αρμοστή της Ινδίας για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Ινδίας, Pranab Mukherjee.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με βαθιά θλίψη και λύπη που έλαβα τα νέα για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ινδίας Shri Pranab Mukherjee, ενός σπουδαίου αρχηγού, ηγέτη και στενού φίλου της Κύπρου.

Θα θυμούμαστε πάντοτε τον Πρόεδρο Pranab Mukherjee για τον κρίσιμο ρόλο και τη συμβολή του στην περαιτέρω ενίσχυση των ιστορικών φιλικών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας, όπως και για την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της ευημερίας του λαού της Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου επίσκεψης στην Ινδία το 2017, είχα την τιμή να του απονείμω το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τιμώντας τις προσπάθειές του προς την εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας.

Εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ήθελα να εκφράσω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την τεθλιμμένη οικογένεια, την Κυβέρνηση και τον φίλο λαό της Δημοκρατίας της Ινδίας.

Αιωνία του η μνήμη».

ΡΜ/ΕΧ/ΕΧΡ