Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-09-2020 08:03

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00π.μ. της 22ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 6:00π.μ. της 23ης  Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Στις 3:18μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε έκταση περίπου δύο εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή «Παλλούρες» βόρεια του χωριού Πύργος Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 6:30μ.μ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν και δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών με τα πληρώματά τους, καθώς επίσης και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, στις 3:24π.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στην Αγλαντζιά. Το όχημα μάρκας, JEEP RENEGADE, βρισκόταν σταθμευμένο σε ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 3:52π.μ. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Από την θερμότητα έπαθε ελαφριές ζημιές  όχημα μάρκας ΤΟΥΟΤΑ VITZ το οποίο βρισκόταν κοντά στο εμπλεκόμενο στην πυρκαγιά όχημα. Επίσης, από τον καπνό και την θερμότητα έπαθαν ελαφριές ζημιές η πρόσοψη της πολυκατοικίας, ένα καθιστικό  βεράντας διαμερίσματος του πρώτου ορόφου και καλλωπιστικά φυτά διαμερίσματος του δεύτερου ορόφου. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία

Η ώρα 4:25π.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε λεωφορείο στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 4:59π.μ. Το λεωφορείο ιδιοκτησίας εταιρείας Λεμεσού βρισκόταν σταθμευμένο σε οικόπεδο. Από την πυρκαγιά το λεωφορείο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΕΧ/ΕΙ)