Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2020 09:04

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 8ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Οκτωβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, 5 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 15.00 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε συνολική έκταση περίπου τριών (3) εκταρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή δυτικά του χωριού Πάχνα στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.27. Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τέσσερα εναέρια μέσα (δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών). Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 13.00  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην οδό Γαλιλαίου στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από το Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.00. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ένα βοηθητικό δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιούταν ως κουζίνα, η στέγη όλης της κύριας κατοικίας η οποία κατέρρευσε καθώς επίσης και εξοπλισμός της. Ζημιές υπέστη και ένα δωμάτιο στον 1ο όροφο τριώροφης παρακείμενης πολυκατοικίας η οποία προστατεύθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Κανένας δεν κινδύνεψε καθότι τόσο οι ένοικοι της κατοικίας όσο και της πολυκατοικίας εκκένωσαν τους χώρους προληπτικά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα του βοηθητικού δωματίου.

(ΙΚ/ΕΙ)