Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2020 11:37

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη για τον Μαχάτμα Γκάντι επ’ ευκαιρία της 151ης επετείου από τη γέννησή του

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά την 151η επέτειο της γέννησης του πνευματικού ηγέτη και παγκοσμίου εμβέλειας πολιτικού της Ινδίας, Μαχάτμα Γκάντι, η οποία γιορτάζεται επίσημα στις 2 Οκτωβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να χαιρετίσω την παρουσία στην Ολομέλεια της Ύπατης Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, κ. Madhumita Hazarika Bhagat, και να την ευχαριστήσω για τη συμβολή της στη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου.

H ζωή και η δράση του Γκάντι υπέρ της ειρήνης και εναντίον της χρήσης βίας και ο φιλειρηνικός αντιαποικιοκρατικός αγώνας του για την αυτοδιάθεση του λαού της Ινδίας, ενέπνευσαν λαούς και πολιτικές προσωπικότητες πέραν των συνόρων της χώρας του. Άλλωστε, διόλου τυχαία, ο ΟΗΕ όρισε τη γενέθλια ημερομηνία του Γκάντι ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας.

Έχω παραστεί στις 2 Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε σύντομη τελετή στην προτομή του Γκάντι, ως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού προς την προσωπικότητα του μεγάλου ηγέτη της Ινδίας.

(ΣΣ/ΣΧ)