Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2021 10:07

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για προσωρινή εγγραφή στο Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Το Συμβούλιο Εγγραφής Ορκωτών Μεταφραστών προβαίνει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για Προσωρινή Εγγραφή στο Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών για κάλυψη άμεσων αναγκών στις εξής γλώσσες: Αλβανικά, Αραβικά, Βοσνιακά, Βουλγαρικά, Γεωργιανά, Εβραϊκά, Κινεζικά, Κροατικά, Λετονικά, Λιθουανικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Περσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Σερβικά, Σλοβακικά, Σουηδικά, Τσεχικά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως υποβάλουν σε φάκελο με το όνομά τους τα απαραίτητα αποδεικτικά σύμφωνα με τα πιο κάτω κριτήρια, μαζί με το ειδικό Έντυπο Αίτησης, το αργότερο μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2021, στο Κουτί Προσφορών που βρίσκεται εντός του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (Απελλή 5-7, 1080, Λευκωσία):

1. Προτεραιότητα θα δοθεί σε κατόχους πτυχίου με θέμα την εκάστοτε ξένη γλώσσα (φιλολογία) ή πτυχίου που έχει αποκτηθεί στη χώρα που ομιλείται η εκάστοτε ξένη γλώσσα. (Τα πτυχία που είναι σε γλώσσα εκτός της ελληνικής ή αγγλικής πρέπει να συνοδεύονται με την μετάφρασή τους από Ορκωτό Μεταφραστή).

2. Αποδεικτικά Πολύ Καλής Γνώσης της ξένης γλώσσας (π.χ. ξενόγλωσσα σύντομα προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου, απολυτήριο Λυκείου στη χώρα της ξένης γλώσσας, διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις γλώσσας (π.χ. GSCE O’Level, DELF, Goethe) (συνοδευμένα με την μετάφρασή τους από Ορκωτό Μεταφραστή για γλώσσες εκτός της Ελληνικής και Αγγλικής).

3. Αποδεικτικό Πολύ Καλής Γνώσης της Ελληνικής:

-          Απολυτήριο Λυκείου Κύπρου/Ελλάδος.

-          Πιστοποιητικό Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Πανεπιστημίου Κύπρου ή άλλου αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού ιδρύματος.

4. Βεβαίωση πείρας στη μετάφραση από δημόσιους φορείς, ιδιώτες ή αποδεικτικό καταβολής εισφορών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ως μεταφραστής/μεταφράστρια, θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

5. Μόνιμος κάτοικος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Αντίγραφο ταυτότητας/διαβατηρίου/Άδεια Παραμονής).

6. Πρόσφατο Λευκό Ποινικό Μητρώο (3 μηνών το αργότερο).

7. Σύντομο βιογραφικό.

8. Ικανότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και Microsoft Word ώστε να δακτυλογραφούνται ορθά και έγκαιρα τα κείμενα μεταφράσεων (θα δηλώνεται στην Αίτηση).

Βασικό προσόν θεωρείται η εχεμύθεια και ο επαγγελματισμός κατά την ανάθεση μεταφράσεων, για τα οποία οι επιλεγόμενοι θα δεσμεύονται μέσω του Όρκου/Διαβεβαίωσης που θα κληθούν να δώσουν ενώπιον του Συμβουλίου με βάση τις πρόνοιες του περί Εγγραφής και Ρύθμισης των Υπηρεσιών Ορκωτού Μεταφραστή στη Δημοκρατία Νόμου του 2019.

Οι επιλεγόμενοι θα εξυπηρετήσουν σκοπούς προσωρινής διευθέτησης και δεν δημιουργείται οποιαδήποτε υποχρέωση για διατήρησή τους στο Μητρώο μετά το πέρας των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το 2021 για Ορκωτούς Μεταφραστές στις εν λόγω γλώσσες από την Υπηρεσία Εξετάσεων.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22801133 και 22801105.

(ΜΓ/ΝΑ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα