Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2018 09:39

Συνέδριο της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέμα «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Επιβαλλόμενες Δράσεις»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Επιβαλλόμενες Δράσεις», την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018. Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση έχει ήδη μεταμορφώσει ριζικά την ανθρωπότητα, επηρεάζοντας όλους τους τομείς της κοινωνίας: εργασία, οικονομία, υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμό, ανθρώπινες σχέσεις, ασφάλεια. Ως εκ τούτου, το κράτος, το κοινοβούλιο, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο επιστημονικός και ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου, αλλά και οι συνδικαλιστές καλούνται να αναλάβουν τις απαραίτητες δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να αξιοποιηθούν οι άπειρες δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρουν οι νέες καινοτομίες, αλλά και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που αυτές ελλοχεύουν.

Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια του διαλόγου που ξεκίνησε πέρυσι με το συνέδριο «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση꞉ Προοπτικές και Κίνδυνοι», το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η Βουλή, αναγνωρίζοντας ότι ο χρόνος μετάβασης της Κύπρου σε αυτές τις καινοτόμες και πιο παραγωγικές δομές θα είναι ελάχιστος, αναλαμβάνει το χρέος να ενημερώσει και να καθοδηγήσει την κοινωνία, ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της και όλο το δυναμικό της, με στόχο η νέα γεμάτη προκλήσεις και κινδύνους εποχή να αποβεί θετική για τον τόπο μας.

Τελετή έναρξης εργασιών Συνεδρίου

Το πρωί της 14ης Ιουνίου, στις 8.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Κερύνεια». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης και η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην Υπουργός κα Άννα Διαμαντοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει με βιντεοπροβολή η Επίτροπος για Θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Mariya Gabriel.

Πρόγραμμα εργασιών Συνεδρίου

Οι εργασίες του Συνεδρίου «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Επιβαλλόμενες Δράσεις» θα αναπτυχθούν, αμέσως μετά την τελετή έναρξης, σε τρία διαδοχικά πάνελ.

Πάνελ 1: “Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία”, 9.00 π.μ.-10.30 π.μ.

Πάνελ 2: “Υγεία”, 10.30 π.μ.-12.30 μ.μ.  και

Πάνελ 3: “Εκπαίδευση και Πολιτισμός”, 12.30 μ.μ.-2.00 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στα πάνελ θα είναι βουλευτές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη συναφών εταιρειών κ.ά, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις επιβαλλόμενες δράσεις όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο και τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής στον τόπο μας, ορμώμενοι από τις διεργασίες που εξελίσσονται στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Συντονιστές της συζήτησης θα είναι ο κ. Αντρέας Φακοντής (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) για το πρώτο πάνελ, ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας) για το δεύτερο πάνελ, και η κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΔΗ.ΚΟ.) για το τρίτο πάνελ. Στην αίθουσα θα παρευρίσκονται επίσης ακροατές (ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, εκπρόσωποι ενδιαφερόμενων φορέων/οργανώσεων, τεχνοκράτες κ.ά.), που θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα συζήτησης/έκφρασης απόψεων.

Η τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 22 407315, 407363 (μέχρι την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018).

(ΜΓ)