Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2021 15:45

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Μια Μπάλα για Όλους» του Θεάτρου του Άλλοτε, χθες

Κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά,

Χαίρομαι πραγματικά που είμαι απόψε μαζί σας.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών για την πρόσκληση και την ευκαιρία να είμαι εδώ σε αυτή την ωραία εκδήλωση.  

Η Σχολή Τυφλών, ο ΟΠΑΠ και το Γκολ στη Ζωή, με τη σημαντική υποστήριξη του Δήμου Λατσιών, ενώνουν δυνάμεις και δίνουν την ευκαιρία σε όλους εμάς να παρακολουθήσουμε την παιδική θεατρική παράσταση «Μια Μπάλα για Όλους». Χαιρετώ και τον Δήμαρχο Στροβόλου και τους Προέδρους των Επιτροπών Δημόσιας και Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας που είναι εδώ μαζί μας.   

Υπογραμμίζω όμως ότι μέσα από μια θεατρική παράσταση έχουμε μια εύστοχη προσπάθεια ενσωμάτωσης των παιδιών με οπτική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο. Μια προσπάθεια που έχει πια εξαπλωθεί σε ολόκληρη την υφήλιο, σε 207 χώρες. Μια πρωτοβουλία που δίνει μεγάλη χαρά στα ίδια τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αλλά δίνει και σημαντικό μάθημα σε όλους τους άλλους, σε όλους μας, για το πόσο απλά μπορούμε -όπως οφείλουμε- να συμφιλιωθούμε με τη διαφορά που παρουσιάζουν κάποιοι άνθρωποι ανάμεσά μας. Πόσο εύκολα και απλά μπορούμε όχι μόνο να αποδεχτούμε, αλλά να κάνουμε δική μας αυτή τη διαφορά σαν μέρος του εαυτού μας. Διότι είναι κομμάτι του ανθρώπου, δεν είναι κάτι ξένο ούτε και μακρινό.

Η παιδική θεατρική παράσταση «Μια Μπάλα για Όλους» του «Θεάτρου του Άλλοτε» είναι μέρος μιας σειράς δράσεων σε διεθνές επίπεδο μέσα από το Πρόγραμμα «A Ball for All/Μια Μπάλα για όλους», που αναπτύσσει ο Ηλίας Μάστορας - διαιτητής και υπεύθυνος διαιτησίας, σε σχέση με το «ποδόσφαιρο τυφλών». Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία μαζί με τον φιλανθρωπικό οργανισμό “A Βall for Αll”, η οποία ανταποκρίνεται σε ανάγκη για δημόσια δράση και κοινωφελή σκοπό. Στόχο έχει να προσφέρει την ειδική μπάλα με ήχο σε παιδιά με οπτική αναπηρία/προβλήματα όρασης.

Σημειώνεται ότι η μπάλα δεν αγοράζεται, αλλά μόνο δωρίζεται!  Χαίρομαι μάλιστα αφού εδώ απόψε μόλις έχω πληροφορηθεί ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε μια τέτοια μπάλα σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα σχολεία.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Μονάχα, προτού ζήσουμε το όμορφο παραμύθι της μαγικής μπάλας, θα ήθελα να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Τυφλών για τη διοργάνωση αυτής της θεατρικής παράστασης, όπως επίσης και τη Σχολή Τυφλών. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες απευθύνω στον ΟΠΑΠ, το «Γκολ στη Ζωή», τον Δήμο Λατσιών, το «Θέατρο του Άλλοτε», το Youthorama για την παραγωγή και όλους τους συντελεστές της αποψινής παράστασης. Ξεχωριστά πρέπει να συγχαρούμε όμως τον Ηλία Μάστορα για την ιδέα της όμορφης αυτής πρωτοβουλίας.

ΙΠ