Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2021 18:55

Προκαταρτικό Ψήφισμα και Έκθεση του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου για τις συνέπειες της COVID-19 στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της ΚΣΣΕ

Στο πλαίσιο σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), εγκρίθηκαν ομόφωνα το προκαταρτικό Ψήφισμα και η Έκθεση του βουλευτή και Εισηγητή εκ μέρους της Επιτροπής κ. Κωστή Ευσταθίου για το θέμα των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.  

Παρουσιάζοντας τη σχετική Έκθεσή του, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή της εκπαίδευσης και του πολιτισμού όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Όπως κατέδειξε η εμπειρία της πανδημίας, ο επανασχεδιασμός των εθνικών πολιτικών στους δυο αυτούς νευραλγικούς τομείς, καθίσταται επιτακτικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναμφίβολα είπε, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κονδυλίων ανάκαμψης που διατεθήκαν, θετική εξέλιξη αποτελεί η ενισχυμένη χρηματοδότηση και οι πρόσθετες επενδύσεις προς τους δυο αυτούς τομείς.  

Οι προσπάθειες, ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, θα πρέπει να επικεντρωθούν στην καθολική πρόσβαση όλων των παιδιών στη ψηφιακή εκπαίδευση αλλά και στον πολιτισμό, και δη όσων προέρχονται από ευάλωτες ομάδες και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ανάγκες ή δυσκολίες. Η συμπερίληψη όλων των πολιτών στη συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, είναι η καλύτερη προστασία που μπορούμε να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές, είπε καταληκτικά. 

(EK)