Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-11-2021 14:18

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε διαδικτυακή συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣ ΟΑΣΕ

Στο πλαίσιο της 19ης Φθινοπωρινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για θέματα Συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών, πήρε μέρος σε διαδικτυακή συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης.

Κατά τη συζήτηση για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Συνέλευσης, ο κ. Χατζηγιάννη επισήμανε ότι κύριος στόχος του ως Ειδικού Αντιπροσώπου είναι η διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ΚΣ ΟΑΣΕ και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να εμπλουτίζεται το έργο της Συνέλευσης.

Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι η διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη αφού σε αυτή περιλαμβάνονται εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν σημαντική τεχνογνωσία για καίρια θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του σε Διάσκεψη επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR), που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία και στις επαφές που είχε στο πλαίσιο αυτό τόσο με εμπειρογνώμονες του ODIHR και με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι προσδοκίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία των πολιτών στην αλληλεπίδρασή της με τον ΟΑΣΕ.

Ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη όπως τα συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ υιοθετήσουν και εφαρμόσουν τις Κατευθυντήριες Γραμμές του ODIHR για την Προστασία των Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκφράζοντας ανησυχία για την επιδείνωση του φαινόμενου της φυλάκισης πολιτικών κρατουμένων χωρίς δίκη.

(ΝΓ/ΕΧΡ)