Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-11-2021 11:51

Αντιπροσωπεία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο

Αντιπροσωπεία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (All Party Parliamentary Group for Cyprus – APPG-CYP) φθάνει σήμερα το βράδυ στην Κύπρο για την πραγματοποίηση επίσκεψης εργασίας. Της αντιπροσωπείας ηγούνται οι Αντιπρόεδροι του APPG-CYP κα Caroline Nokes  (επικεφαλής, Συντηρητικό Κόμμα) και κ. Bambos Charalambous (αναπλ. επικεφαλής, Εργατικό Κόμμα). Μετέχουν, επίσης, οι Συντηρητικοί βουλευτές κα Caroline Dinenage και κ.κ. Mark Jenkinson, Gagan Mohindra και Mike Wood, οι Εργατικοί βουλευτές κ.κ. Fabian Hamilton, Geraint Davies και η κα Catherine West και από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, η βουλευτής κα Anum Qaisar. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστος Καραολής.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Βρετανοί βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Θα έχουν, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Πρόεδρο, κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και με τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, με τον Πρόεδρο, Δρα Πέτρο Καρεκλά και μέλη της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων και τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Δρα Σίμο Ιωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια. Περαιτέρω, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων Διάσωσης, στη Λάρνακα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της αντιπροσωπείας, και δείπνο ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στον Κοινοβουλευτικό Κοινοπολιτειακό Σύνδεσμο (CPA) κ. Άριστος Δαμιανού.

(ΕΚ/ΕΧΡ)