Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-02-2022 13:53

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα σε δηλώσεις, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε:

1. Μετά από Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας που προνοούνται για εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με τις άδειες των μόνιμων δημοσίων εκπαιδευτικών λειτουργών, στη βάση των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμών του 1993 έως 2016. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

2. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Πρόταση του ΥΠΠΑΝ για τροποποιήσεις στον περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και της Ελλάδας Νόμο. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να προσαρμοσθούν τα χρονοδιαγράμματα και άλλες σχετικές πρόνοιες, σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις που ελήφθησαν και εγκρίθηκαν από τη Βουλή για: (α) διαχωρισμό από το 2021-22 των εξετάσεων απόλυσης και των εξετάσεων πρόσβασης στα πανεπιστήμια και (β) εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας αξιολόγησης μαθητών/τριών.

3. Υιοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Πρόταση του Υπουργού Παιδείας για την ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων προκειμένου να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα Πανεπιστημίων. Με σκοπό να ενισχυθούν τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα συμμετέχουν σε δίκτυα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, αποφασίστηκε εφάπαξ ενίσχυση ύψους μέχρι 100.000 ευρώ για κάθε πανεπιστήμιο που εξασφαλίζει συμμετοχή σε σχήμα συνεργασίας ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Με αυτή την Απόφαση η Κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ειδικότερα την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας.

ΙΠ